Monday, February 23, 2015

ReDerm Medical Spa

We had the pleasure of working with the Fante family in building their extended medical office to become the official location of Rederm. c2Design previously worked on their home back in 2013 and couldn't wait to be working with them again.

Working directly with the building architects to build out the adjacent space of their existing medical office, Fante Eye and Face Center, allowed C2 to design the layout and the overall aesthetics. It was important that the layout created individual rooms that were spacious and luxurious for individual medical spa treatments while maintaining a sense of overall style that was comfortable. The east side rooms feature clearstory windows to let in natural light from the west, while the west side rooms had floor to ceiling windows that were factored into the design and dressed with white sheers. Each individual room has a unique colored accent wall to bring a more spacious feel.
While speaking of paint colors, a cool color palette of grays, whites, and aquas were used throughout the whole space. Can lights on a dimmer were centered down the hallway so that they could control the ambience as the natural day light turned from morning to afternoon. It was important to bring in a lot of textural elements to give dimension and a comforting touch to the modern, cool space.
Luxury vinyl tile, also referred to as LVT, was used in the medical rooms that resembled a weathered driftwood but durable enough to withstand heavy traffic. This flooring was laid in a herringbone pattern giving an upgraded visual interest. Down the hallway and reception area, commercial carpet tiles were placed in a quarter turn pattern to Break up the long hallway and also create movement with the subtle circular pattern.
Commercial grade finishes were used in all areas to meet medical office standards. The rooms required custom medical spa beds that are very ergonomic was very important to the staff for comfort and function. Each bed is covered in a gray leather to go with the cool palette. A walnut, espresso color was selected for the veneer built ins with a luxuriours quartz stone top. Stone and tile mosaic backsplashes were used above each sink which featured brushed nickle hardware.

The client always comes first at Rederm. It was important to create a relaxing yet refreshing atmosphere from the first walk through the double glass doors. A local artist designed the reception desk made out of reclaimed wood slabs and metal elements to create a modern look. Behind the front desk, a custom built display cabinet highlights Fantes' personal line of skin products. 

Clients have many different seating options in the 'VIP lounge' that differ vastly from usual waiting room chairs. A gray metallic vinyl on gray and aqua tweed adorns a round settee that shines under a gorgeous bubble chandelier. A matching chair in the corner carries the same tweed fabric throughout the room. A loveseat is flanked on either side by "nest" chairs. These pieces peak interest right away! As soon as you take a seat you feel like you are receiving a warm hug. This was important to c2Design because we wanted the clients to feel that they were allowed their own personal space even in a public seating area. To create the natural elements of fire and water, a fountain and fireplace can also been viewed from the seating area. The fireplace is an ethanol gas insert which means no power and no gas lines are needed which was great for this commercial space build out. Stacked stone featuring white quartz brings a little sparkle to the exterior of the fireplace and provides the perfect central focal feature to this intimate room.

Thank you Rederm for allowing us create your new office space from concept to finished product. It was a pleasure to work with your staff and meet their needs for them to do their jobs. We hope you are as re-energized in your new office space as your clients are when they come in for services!

For more information on ReDerm Medical Spa or Fante Eye and Face Center, please visit their websites.


Saturday, February 7, 2015

Capitol Hill Bathroom Remodel

Capitol Hill is a charming suburb of Colorado with beautiful early 1900’s homes. Our clients recently moved into the area  from out of state and called upon c2Design to help update their awkward basement bathroom into the 21st century.

Let's start by saying this guest bathroom had two stairs leading up to the toilet....YES, stairs!! Not only did this limit the amount of floor space, but it also made the whole layout of the bathroom uncomfortable. First thing was first, take out that throne (pun intended) and remove the carpeting! With updated plumbing solutions and re-working the pipes that sat above ground, hence the stairs, we were able to eliminate the steps and level out the floor. This not only this help put everything on ground level but it really opened up the space which allowed us make the shower area larger...BONUS!

Before Pictures:

The owners had a very clear direction from a design standpoint which was very fun for us to turn that vision into reality. White subway tile with slate colored grout lines the shower walls opening up the space visually while giving the walls and shower great texture and dimension. White hexagon flooring in the base of the shower easily transitions into a rich charcoal colored slate porcelain tile throughout the remainder of the room. In the small space it was important to keep the look open and bright. Dark oiled bronze shower enclosure highlights the clear glass sliding doors adding architectural detail without cutting off the shower area.

One of our favorite details is the custom built vanity! Reclaimed wood and industrial metal pipes were artfully engineered together by a local artist to create this stunning piece. Shelves under the vanity sink provide storage while on the other end, the vanity hosts a the perfect place to get ready with plenty of counter space. 

We really wanted to crate an industrial chic aesthetic so with the minor accessories such as artwork, a rustic metal mirror, lighting, and brushed nickel fixtures,  we were able to finish off this modern/industrial space. 

We had a cute little visitor, who was very curious while photographing, so we couldn't help ourselves!

We thoroughly enjoyed working with these clients and love how the space turned out. A BIG thank you, to our clients, for allowing us into your home for such a great project!


Wednesday, February 4, 2015

Cozy Up in a Reading Nook

Today the snow is falling and it looks like a winter wonderland outside. It's the perfect kind of weather to curl up to a good book and put on those cozy slippers. The space you read in is just as important as a comfy chair. Here are some of our favorite nooks and why we love them.

Though this nook is a tucked away in a corner, it packs a huge punch! By painting the interior bookshelf dark blue, it contrasts very well with the white hallway. It just stands out as something to take notice of and how much they cherish their books.

Think your space is too small to host a floor to ceiling wall of books? Wrong. This rooms show us how to make the most of a wall that is usually decorated with paintings and tables. It provides a stunning focal point for this sitting room.

Now this is a space we could cozy up to. Even though the book shelf isn't huge, there is something very grand yet intimate about it. A chaise lounge for one sets that stage for a perfect stormy day.

Enjoy the snowy weather!